Op dit moment leggen onze collega’s van Media Service Maastricht de laatste hand aan de audiovisuele upgrade van de Centrale Regelkamer van WBL in Roermond. Van hieruit wordt het grootste deel van de 18 zuiveringsinstallaties en circa 150 gemalen in Limburg beheerd. 
 
De regelkamer ziet er indrukwekkend uit. Op 5 lange werkplekken hebben zin totaal 40 nieuwe full-hd beeldschermen geïnstalleerd. Ook de overzichtsschermen zijn vervangen. En elke werkplek heeft nu de beschikking over een eigen webcam. Bijzonder is dat alle beelden in de hoogste resolutie gedistribueerd worden over IP.  
 
De operators kunnen een willekeurige werkplek uitkiezen en deze met een preset op een eigen touchscreen volledig persoonlijk instellen, zoals het lichtde hoogte van de desk evenals de hoogte en de afstand van de beeldschermen. Met de touchscreens worden ook alle schermen aangestuurd. 
In het kader van clean desk policy staat er behalve keyboard en muis verder geen apparatuur op de bureaus. Alle pc’s zijn gecentraliseerd in één datacenter waarmee ook weer over IP wordt gecommuniceerd. 
 
Op korte termijn wordt dit technisch hoogstaand project opgeleverd, dat Media Service Maastricht in samenwerking met Croonwolter&dros uitvoert.
 
#wbl #waterschapsbedrijflimburg #centraleregelkamer #avupgrade #croonwolterendros #mediaservicemaastricht