BLACKMAGIC DESIGN

Blackmagic Design Pty Ltd. is een Australisch bedrijf gevestigd in Port Melbourne, Victoria, Australië. Blackmagic Design maakt ’s werelds meest geavanceerde videobewerkingsproducten, videoconverters, routers, kleurcorrectors, filmrestauratiesoftware en golfvormmonitoren voor de speelfilm-, postproductie- en uitzendindustrie. Het bedrijf is snel uitgegroeid tot één van ’s werelds toonaangevende vernieuwers en fabrikanten van creatieve videotechnologie en heeft kantoren in de VS, het VK, Japan, Singapore en Australië.

Blackmagic Design CEO - Media Service België

‘Blackmagic Design is dedicated to allowing the highest quality video to be affordable to everyone, so the post production and television industry can become a truly creative industry.’

Grant Petty
CEO, Blackmagic Design

Media Service België verhuurt en verkoopt met name de live streaming oplossingen van Blackmagic Design.

Wat is livestreaming?

Live streaming is het tot stand brengen van een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Voor een livestream worden er camera’s op locatie geplaatst voor de opnames.  Vervolgens wordt er een internetverbinding tot stand gebracht om de beelden te verzenden naar de kijkers. Met de juiste apparatuur kunnen de beelden worden gecombineerd met bijvoorbeeld foto’s, PowerPoint-presentaties of eerder opgenomen beeldmateriaal. Dit maakt livestreaming heel geschikt om een complete en realistische indruk te geven van wat er gebeurt.

Waar de livestream door de kijkers wordt bekeken kan verschillen. Voor besloten gebeurtenissen gebeurt dit meestal op een afgeschermde website. De livestream is dan niet zomaar voor iedereen zichtbaar is. Voor openbare uitzending wordt bijvoorbeeld gekozen voor platforms als YouTube of Facebook.

De juiste apparatuur

Met de juiste apparatuur is livestreaming een fluitje van een cent. Hieronder een aantal oplossingen:

Live streaming Black Magic Atem Mini Pro - Media Service België

ATEM Mini en Mini Pro

Voor het livestreamen met meerdere camera’s heeft Blackmagic Design de ATEM Mini en de ATEM Mini Pro uitgebracht. Met deze production switchers maak je professionele live-producties voor social media als Facebook en YouTube en zakelijke presentaties voor Teams of Zoom. Of maak verbinding met je computer of gameconsole om de content van deze apparaten te tonen! Alle toepassingen van de Blackmagic ATEM Mini zijn ook beschikbaar met de ATEM Mini Pro. De Pro-versie heeft meer mogelijkheden. De belangrijkste extra features zijn het livestreamen via ethernet, het opnemen van video op een USB Flash Drive en multiview. Daarnaast heeft de ATEM Mini Pro extra knoppen voor het starten en opnemen van streams en het toewijzen van de HDMI-output.

Live streaming Black Magic Web Presenter HD - Media Service België

Blackmagic Web Presenter HD

De Blackmagic Web Presenter is een op zichzelf staande oplossing om je video signaal in de hoogste kwaliteit naar diverse streaming video platforms te sturen. Hij heeft een krachtige hardware encoder en ingebouwde software om te connecten met de streaming service en netwerk connectie. De settings voor de populaire streaming diensten zijn al ingebouwd. De monitor-view op de HDMI uitgang geeft je naast een realtime beeld van de ingang ook gedetailleerde informatie, zoals: audio meters, trend graphs voor codec data rates en cache en een samenvatting van de streaming settings en SDI technische info.

Ster in de footer