LIVE STREAMING

Wat is livestreaming?

Live streaming is het tot stand brengen van een rechtstreekse uitzending van een gebeurtenis. Voor een livestream worden er camera’s op locatie geplaatst voor de opnames.  Vervolgens wordt er een internetverbinding tot stand gebracht om de beelden te verzenden naar de kijkers. Met de juiste apparatuur kunnen de beelden worden gecombineerd met bijvoorbeeld foto’s, PowerPoint-presentaties of eerder opgenomen beeldmateriaal. Dit maakt livestreaming heel geschikt om een complete en realistische indruk te geven van wat er gebeurt.

Waar de livestream door de kijkers wordt bekeken kan verschillen. Voor besloten gebeurtenissen gebeurt dit meestal op een afgeschermde website. De livestream is dan niet zomaar voor iedereen zichtbaar is. Voor openbare uitzending wordt bijvoorbeeld gekozen voor platforms als YouTube of Facebook.

De juiste apparatuur

Met de juiste apparatuur is livestreaming een fluitje van een cent. Hieronder een aantal oplossingen:

Avonic AV-REC200

De Avonic AV-REC200 is een recorder en encoder om in een paar eenvoudige stappen te streamen naar verschillende platforms en/of op te nemen. Een eenvoudig te gebruiken webinterface en IP-besturing zorgen voor gebruiksgemak en volledige integratie met besturingssystemen van derden.

ATEM Mini en Mini Pro

Voor het livestreamen met meerdere camera’s heeft Blackmagic Design de ATEM Mini en de ATEM Mini Pro uitgebracht. Met deze production switchers maak je professionele live-producties voor social media als YouTube en Facebook en zakelijke presentaties voor Teams of Zoom. Of je maakt verbinding met je computer of gameconsole om de content van deze apparaten te tonen! Alle toepassingen van de Blackmagic ATEM Mini zijn ook beschikbaar met de ATEM Mini Pro. De Pro-versie heeft nog meer mogelijkheden. De belangrijkste extra features zijn het livestreamen via ethernet, het opnemen van video op een USB Flash Drive en multiview. Daarnaast heeft de ATEM Mini Pro extra knoppen voor het starten en opnemen van streams en het toewijzen van de HDMI-output.

Blackmagic Web Presenter HD

De Blackmagic Web Presenter is een op zichzelf staande oplossing om je videosignaal in de hoogste kwaliteit naar diverse streaming videoplatforms te sturen. Het heeft een krachtige hardware encoder en ingebouwde software om te connecten met de streaming service en netwerkconnectie. De settings voor de populaire streamingdiensten zijn al ingebouwd. De monitor-view op de HDMI uitgang geeft je naast een realtime beeld van de ingang ook gedetailleerde informatie, zoals: audiometers, trend graphs voor codec data rates en cache en een samenvatting van de streaming settings en SDI technische info.

Mediasite

Mediasite is een geautomatiseerd videobeheerplatform met functies voor bewerken, publiceren, delen, beheren en opnemen. Deze software is schaalbaar en kan zowel door onderwijsinstellingen, overheidsinstellingen en bedrijven worden gebruikt. Het platform is uitermate geschikt voor webinars, trainingen, kennisclips of instructiefilmpjes. Gebruikers kunnen een videobibliotheek maken waarin alle video-inhoud wordt gecentraliseerd. Het systeem kan ook de toegang beheren en filteren via gebruikersrollen. Met Mediasite kun je verschillende tools gebruiken, zoals reacties, polls en feedbackmechanismen, die ervoor zorgen dat je kijkers betrokken en op het goede spoor zijn.

Hieronder de links naar de websites van deze aanbieders voor meer informatie.

Live streaming Avonic - Media Service België
Live streaming Black Magic Atem Mini Pro - Media Service België
Live streaming Black Magic Web Presenter HD - Media Service België

Neem voor meer informatie of een maatwerkofferte contact met ons op.

KANTOREN BELGIE

Lange Beemden 29A
3550 Heusden-Zolder

Antwerpsesteenweg 124 
2630 Aartselaar

CONTACT

CONTACTFORMULIER

    * = verplicht

    Ster in de footer