Project omschrijving

MEDIAHUIS

Crossmediale uitgever van nieuwsmerken

Mediahuis | Mediahuis is één van de leidinggevende mediabedrijven in België en Nederland. De groep is uitgever van nieuwsmerken als De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, NRC Handelsblad en nrc.next. Daarnaast exploiteert het bedrijf belangrijke platformen voor classifieds (advertenties/zoekertjes) als Hebbes, Jobat, Zimmo en Vroom en het ondernemersplatform Made in. Mediahuis heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen en Hasselt.

Interactief vergaderen en informeren
Media Service heeft op deze locaties alle vergaderruimtes ingericht met moderne audiovisuele apparatuur waaronder interactieve touchscreens en professionele audio-installaties. Op de redacties hebben wij in totaal 5 grote videowalls van elk 4 schermen geïnstalleerd om het laatste nieuws en statistieken te kunnen volgen. Deze videowalls zijn van 1 groot scherm tot 4 separate schermen in te delen.

Nieuwbouw Hasselt
Voor de nieuwbouw van Mediahuis in Hasselt zocht men een mooie oplossing om de inkom in de picture te zetten. Media Service heeft hiervoor een custom videowall gerealiseerd bestaande uit verschillende maten flatscreens die zowel in portrait als landscape geplaatst zijn. De videowall wordt aangestuurd via Scala Player. Hierdoor is het mogelijk om de videowall in verschillende setups te gebruiken; als één groot scherm of als individuele schermen. De mogelijkheden van Scala zijn hierin eindeloos. Via een Crestron bedieningspaneel kunnen de setups geselecteerd worden. Aangezien de videowall als een geheel aanschouwd wordt, loopt het bewegende beeld hier overheen. Hier is ook rekening gehouden met het feit dat de schermen niet zoals een traditionele wall tegen elkaar gemonteerd zijn. Media Service heeft hiervoor een speciale template ontwikkeld die dit mogelijk maakt.

Virtuele rondleiding
Daarnaast hebben wij een systeem ontwikkeld voor een virtuele rondleiding doorheen het gebouw. 2 groepen van 30 personen kunnen via dit systeem onder begeleiding van 2 gidsen rondgeleid worden middels een eigen koptelefoon en 6 schermen die op strategische plaatsen staan opgesteld. Op die manier wordt het productieproces van de krant op een unieke manier in beeld gebracht. In de virtuele rondleiding figureert de bekende Belgische acteur Matteo Simoni.

ENKELE TOEGEPASTE AUDIOVISUELE OPLOSSINGEN:

  • Videowalls met Philips flatscreens

  • CTouch interactieve beeldschermen

  • Biamp audio-installatie voor videoconferencing

  • Scala player

  • Crestron centrale besturing

  • Audiovisueel systeem voor virtuele rondleiding

Ster in de footer